Home Producten En Technieken Gewapende grond

Gewapende grond


Terre Armée, oftewel gewapende grond, is een bouwmethode waarmee op snelle en economische wijze grondkerende wanden kunnen worden gebouwd. Het principe van Terre Armée is zeer eenvoudig, door de wrijving tussen het aanvulmateriaal en de aan de bekleding bevestigde grondwapeningsstrippen ontstaat een stabiel gewapend grondmassief: het Terre Armée massief.

Diverse projecten met gewapende grond
De grondwapening bestaat uit stalen of geosynthetische strippen met een hoge treksterkte. De bekleding wordt gevormd door geprefabriceerde betonnen panelen, stalen roosterelementen of stalen panelen. In de loop der jaren hebben we vele projecten gerealiseerd met onze unieke technieken. Denk aan wegen, bruggen, spoorwegen en landschapsinrichting.
 
Gewapende grond
 
Een aantal voordelen van gewapende grond
 Gewapende grond kan worden toegepast voor keerwanden van elke hoogte. Daarnaast is het in staat tot het opnemen van grote statische en dynamische belastingen, die worden uitgeoefend door constructies, voertuigen of andere materieel. Een aantal sterke punten zijn:
  • Sterk, flexibel en robuust
  • Lange levensduur
  • Toepasbaar in een breed scala van toepassingen
  • Aanpasbaar aan esthetische eisen
 Continue verbetering om u kwaliteit te biedenTerre Armée voert een beleid waarbij continue verbetering een grote rol speelt. Dit om u een uitmuntende kwaliteit te bieden. Wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U bereikt ons via 0031 – (0)88-66 06 303Brochure Reinforced Earth® - The Original

Click on the document to order a copy.

Need to find a provider for a particular service in your country? No problem!
Our Terre Armee in the world page will help you to find the appropriate Terre Armée office for your project.