Grondwapening


Sinds de uitvinding van gewapende grond door Terre Armée aan het begin van de jaren zestig zijn diverse systemen voor grondwapening ontwikkeld. In nauwe samenwerking met onderzoekslaboratoria en universiteiten over de hele wereld is gewerkt om klanten steeds veiligere, duurzamere en milieuvriendelijkere oplossingen te kunnen bieden. Nieuwe materialen zijn ontwikkeld om invulling te kunnen geven aan de specifieke eisen van elk project.  
Kies uit verschillende typen grondwapening

Door het variëren van het type, aantal en lengte van de stalen of geosynthetische wapeningstypen, kan Terre Armée de constructie zodanig ontwerpen, dat maximale efficiëntie wordt verkregen op het gebied van uitvoering, milieubescherming en kosten. Terre Armée levert twee typen wapeningsstrippen voor grondwapening:
  • Wapeningsstrippen van verzinkt staal: deze vormen de perfecte oplossing voor hoge statische en dynamische ontwerpbelastingen en zijn de enige verstandige keuze voor hoogwaardige constructies zoals zeer hoge wanden, landhoofden en zware mijnbouwtoepassingen.
  • Geosynthetische wapeningsstrippen: deze vormen een efficiënte oplossing wanneer de chemische eigenschappen van het geselecteerde aanvulmateriaal of de omgevingsomstandigheden niet geschikt zijn voor de toepassing van verzinkt staal.
We onderscheiden twee typen geosynthetische wapeningsstrippen:
  • GeoStrap®-wapeningsstrippen
  • EcoStrap™-wapeningsstrippen

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over de verschillende typen grondwapening van Terre Armée? Neem contact met ons op door te bellen naar 0031 – (0)88-66 06 303 of vul het contactformulier op de website in. In dit laatste geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 
Aanbrengen wapeningsstrippen